Eerlijke kwaliteitshangmatten sinds 1979!
Uw winkelwagen is leeg.

Veel Gestelde Vragen over Hangmatten

Waarom een schapenvacht in een hangmat?

Als je lang in een hangmat ligt in een ruimte (of buiten) waar de temperatuur niet al te hoog is, kan het gebeuren dat je het na verloop van tijd koud krijgt. Dit komt dan omdat de lucht in je kleding die normaal gesproken voor isolatie zorgt, omdat je erop ligt, eruit gedrukt wordt en je dus de isolatie naar beneden verliest.Hoe moet ik in een hangmat (gaan) liggen?

Een manier is (zie illustraties):

  1. ruggelings naar de hangmat gaan staan  
  2. met twee handen de hangmat spreiden  
  3. gaan zitten  
  4. en vervolgens lekker languit gaan liggen in jouw favoriete houding. Eruit vallen is op deze manier (bijna) onmogelijk.

Diagonaal in de hangmat, zodat je horizontaal komt te liggen, wordt aanbevolen als de ideale slaaphouding.

 Hoe moet ik een hangmat ophangen?

Een hangmat van Hoog Hangmatten hangt het mooist buiten tussen twee bomen. De ideale afstand is 3,5 - 5 meter. Is de afstand langer, dan kun je de hangmat (met gevlochten koord) verlengen tot ca. 8 meter.Is de afstand korter, dan kun je door de ophang-punten hoger te maken zelfs bij minder dan 3 meter toch je hangmat ophangen. Zijn er geen bomen op de ideale afstand, dan kun je een (demontabele) hangmat-standaard kopen of de afbeeldingen eens goed bekijken om te zien of er een goed idee bij is voor jouw situatie.